da nije smijesno bilo bi zalosno ili je ono obrnuto?

Ona moja poslodavka , bolje poznata kao vjestica, ili je pOkla ili pokusava mene da dotjera do stanja. Sto se prvog tice, bas me briga, njen problem, a drugo joj nece uspjeti, Tite mi naseg.

Nakon sto sam joj rekla da mi bjezi s ociju a da mi u kucu udje neJma sanse, stigao je i rezultat second opinion-a od nezavisne organizacije kojeg se i ona i onaj njen nazovi doktor moraju da pridrzavaju.

Stiglo pismo preko Rotte , u tom pismu pise:

Ne smije raditi vise od 15 sati sedmicno (njihov zahtjev bio povecati sa 20 na 28)  doktor je napravio pogresnu listu mogucnosti, poslodavac mora imati razumijevanja za radnika itd, ali eto da ipak moramo razgovarati, u glavnom ja je opet pobijedih.

Ali u medjuvremenu je i advokat od jedne vrste sindikata uzeo slucaj u razmatranje i nadam se da ce uskoro i na sud predati. Dosta ba vise njene suplje moras ovo moras ono. Ne moram nista!

Zalba direktoru njenog nazovidoktora je isto tako napisana sa zavrsnim pozdravom:

Nadam se da se neces nikad razboliti i dobiti takvog jednog doktora koji bira stranu poslodavca i koji se ne drzi Hipokritove zakletve , dakle ja ga i ne smatram nekim doktorom."

 Uglavnom , dobih od njih drugog doktora.

E sad odgovor na moj mail : ne dolazi mi na oci a u kucu mi ne's uci,

stize ponovo preporuceno pismo:

Mozemo li onda razgovarati u restoranu blizu tvoje kuce? Eto ima jedan ko u sumi, 15 minuta biciklom ili 10 minuta busom pa jos 20 pjesaka. Cuj budale , da me necim odalami u sumi! Ma bjezi!

Odgovor: Ne moze, daleko mi 15 minuta biciklati zbog tebe, mozes doci samo u restoran 2 minute od moje kuce ( cije vlasnike dobro znam i gdje dolaze meni poznati ljudi iz sela, al ne stoji u mailu) !

Njen odgovor:

Moze, eto pa cemo i rucati na moj racun i nadam se da ce nam rucak prijati i da cemo imati jedan ugodan razgovor!

cuj ugodno s njom, nema sanse!

al eto nek’  dodje sutra u selo, narucicu sve najskuplje i to u ogromnim kolicinama, iako ja  ne mogu puno da pojedem a onda cu ja gledajuci u tanjir na pola slusati sta ima da kaze ili ti ga njenu suplju i praviti se luda!

6 komentara

  1. “takvog jednog doktora koji bira stranu poslodavca”

    Naravno da ce birati stranu poslodavca.
    Takvi doktori su upravo placeni da pisu lazne raporte i sluze poslodavcu.
    Sto bi rekli:”Fuck the morals, does it make any money”?

    Sterkte!

Komentariši